La Llegenda de Sant Jordi, música d'Àlex Cassanyes - 2a Orquestrada a Tres Bandes



El dissabte 20 d'abril es va celebrar al Teatre  Foment de Piera la 2a Orquestrada a tres bandes, organitzada per les escoles de música: Escola de Música de Capellades, Aula Municipal de Música Maria Escolà i Cases de Piera i el Centre d'Estudis Musicals Cal Maristany dels Hostalets de Pierola. 

Hi van poder participar quasi 100 alumnes de les diferents escoles, interpretant en formació d'orquestra la suite de La Llegenda de St. Jordi, que vaig escriure per la ocasió i que tracta de forma molt descriptiva la explicació dels diferents aconteixements. 

Ho podeu escoltar en el següent enllaç (fins i tot us podeu descarregar els àudios).




Sobre la música i les orquestrades:

"Amb els temps incerts que corren, potser a vegades es fa necessari apel·lar a l’èpica i anar a cercar les històries fantàstiques de les llegendes, plenes de coratge, d’honor i de tendresa. Aquestes històries són els contes ancians que feien il·luminar els ulls dels infants dels nostres avantpassats. 

La llegenda de Sant Jordi és el conte que relata la història d’un cavaller que salva un poble d’una fera maligne que l’atemoreix. I la música que l’acompanya, tracta simplement d’explicar sonorament tot aquest discurs on l’oïdor podrà entendre de forma clara i concisa tot el seu desenvolupament, podent introduir-se dins la imaginació del relat, amb forma molt descriptiva. 

Tindrem la sort de que els nostres protagonistes d’avui tornen a ser els joves i els nens, ells que tenen la possibilitat de formar part d’un projecte orquestral molt engrescador i on podrem veure la immensa força que té un col·lectiu. 

“No podré mirar als ulls als infants del meu lloc si sé que no vaig fer el que calia. És humil el meu cant però hi ha moltes veus que reclamen a crits que les escolten. Vivim, vivim somniant, empeny fins que algun dia siga realitat.” Feliu Ventura"

Àlex Cassanyes 





Fotos: Pepe Campoy

Més informació:

http://www.viladepiera.cat/actualitat/noticies/exit-de-l-orquestrada-a-3-bandes2013




Comments